Crisis heeft geen effect op variabel belonen

Hoewel we midden in de economische crisis zitten en het maatschappelijke debat over beloningen weer in volle hevigheid is losgebarsten na de publicatie in de Volkskrant dat de beloning van topbestuurders weer is gestegen, wordt er nog volop variabel beloond. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN naar aanleiding van het onderzoek ‘Variabele beloning in tijden van crisis’.
Bijna een derde (31%) van de bedrijven die variabel belonen heeft deze regeling recent aangepast. Slechts 12% van de veranderaars noemde de maartschappelijk discussie over belonen als argument.
Het variabele deel van het loon gaat omhoog naarmate het vaste jaarinkomen stijgt: bedraagt  de variabele uitkering gemiddeld 2% bij een vast salaris van 25.000 euro, bij een vast jaarinkomen van een ton is dat ongeveer 7%.
Van de mogelijk vormen van variabel belonen is de individuele bonus veruit het populairst: 55 procent van de bedrijven past dat middel toe. Winstdeling is tweede met 28 procent. Veelal is er een combinatie van winstdeling met de individuele bonus.